Το ΚΠΕ Φιλιππιάδας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό του Δελτίο Έργου, προγραμματίζει να υλοποιήσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο α΄ επιπέδου (για εκπαιδευτικούς χωρίς εμπειρία ή με μικρή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση) με τίτλο: «Εκπαίδευση για το περιβάλλον, τις αξίες και τα δικαιώματα».
Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλιππιάδας, στην παλιά Παιδόπολη Λίμνης Ζηρού, την Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Στο Σεμινάριο θα μελετηθούν τα ζητήματα των αξιών του περιβάλλοντος, έννοιες της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για την αειφορία καθώς και μεθοδολογικά ζητήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που θα αφορούν διάφορες διδακτικές τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και στην καθημερινή σχολική εκπαιδευτική πρακτική.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Νομών Πρέβεζας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας & Κέρκυρας. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σεμινάριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση που επισυνάπτεται και να την υποβάλλουν στον Υπεύθυνο Σχολ. Δραστηριοτήτων του Νομού τους έως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015.
Η λίστα συμμετεχόντων καθώς και η λίστα όλων των αναπληρωματικών ανά Διεύθυνση και Βαθμίδα εκπαίδευσης και οι αιτήσεις από κάθε Διεύθυνση να αποσταλούν στο ΚΠΕ Φιλιππιάδας μέσω Υπευθύνων Σχ. Δραστ. μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 (καταληκτική ημερομηνία).
Εγκαίρως θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του ΚΠΕ Φιλιππιάδας:
1. Το αναλυτικό πρόγραμμα
2. Κατάσταση εισηγητών
3. Κατάσταση συμμετεχόντων εκπ/κών
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε όλη την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε την κατάσταση συμμετεχόντων πατήστε ΕΔΩ
Αθρόα ήταν η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πολιτών στην 1η Διημερίδα Μελισσοκομίας που διοργανώθηκε στο Δήμο Ζηρού στις 12 & 13 Δεκέμβρη 2015. Περισσότεροι από 220 συμμετεχοντες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον, από την αρχή έως και την ολοκλήρωση, τις εργασίες της Διημερίδας κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιστημονικές εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, εκπαιδευτές μελισσοκόμων και ανθρώπους της καθημερινης πρακτικής μελισσοκομίας καθώς και να απευθύνουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην ενασχόλησή τους με τη μελισσοκομία και να δεχτούν έγκυρες απαντήσεις.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ζηρού κος Καλαντζής Νίκος. Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές μας: τον Καθηγητή ΑΠΘ, Διευθυντή Εργαστηρίου Μελισσοκομίας, κο Θρασυβούλου Ανδρέα, του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική, τον Διδάκτ. ΑΠΘ-Γεωπόνο κο Γκόρα Γεώργιο, τον εκπαιδευτή μελισσοκόμων κο Γκουσιάρη Αλέξανδρο, τον Υπέυθυνο ΚΠΕ Φιλιατών κο Νικολάου Μάρκο και τον μελισσοκομο κο Καλδάνη Θεόδωρο. Ευχαριστούμε απο καρδιάς όλους όσους παρακολούθησαν την 1η Διημερίδα Μελισσοκομίας η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία των: ΚΠΕ Φιλιππιάδας, Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Ζηρού και Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπρωτικού.
Για να βρείτε τιις εισηγήσεις
Χειρισμοί συνολικά πατήστε ΕΔΩ
Τροφοδοσίες πατήστε ΕΔΩ
Εχθροί, ασθένειες μελισσών πατήστε ΕΔΩ
Μια μεγάλη γιορτή των μανιταριών και της φύσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Κυριακή 15/11/2015, από το ΚΠΕ Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο μανιταρόφιλων Ηπείρου. Όσοι παραβρέθηκαν στη "μανιταρογιορτή" είχαν την ευκαιρια να παρακολουθήσουν εισηγήσεις για τα μανιτάρια και τα δασικά οικοσυστήματα, να συμμετέχουν σε περιήγηση, αναγνώριση, μελέτη και συλλογή μανιταριών στο δάσος του Ζηρού και να γευτούν την πεντανόστιμη μανιταρόσουπα που σερβιρίστηκε σε όλους στο κλεισιμο της εκδήλωσης.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτώβρη 2015, η 2η γιορτή ανταλλαγής ντόπιων σπόρων στη λίμνη Ζηρού.
Τη γιορτή ανταλλαγής διοργάνωσε το Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας σε συνεργασία με την Κοινότητα Πελίτι (ομάδα Περατιάς) και τη συμμετοχή πλήθους καλλιεργητών, εκπαιδευτικών και των μελών του ΙΔΕΑΠΘ. Στόχος της Ημερίδας ηταν η διάσωση και διάδοση των ντόπιων σπόρων, η δημιουργία δικτύων συνεργασίας και η καλλιέργεια πνεύματος συλλογικότητας στο πλαίσιο της κοινότητας.
Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν για τη συμμετοχή τους!!!!
Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015
Για να κατεβάσεται την Εγκύκλιο πατήστε ΕΔΩ